Illustratiebeeld.
AP Illustratiebeeld.

Politie rolt cannabisplantage op in woning

De lokale politie Neteland is afgelopen dinsdag binnengevallen in een woning aan de Molenstraat in Herenthout. De speurders troffen er een cannabisplantage aan met 370 cannabisplanten. De bewoonster, een 49-jarige vrouw, werd gearresteerd. Bij een huiszoeking werd nadien ook nog een 26-jarige man uit Geel gearresteerd.

“Het daaropvolgend onderzoek leidde de rechercheurs naar een woning in Mol, waar ze bij een huiszoeking 152 gram cocaïne en 96 gram hasj vonden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van Peer. “In de garage van de woning troffen de speurders 1,5 kg cannabis aan. De verdachte, een 26-jarige man uit Geel, werd gearresteerd op verdenking van verkoop van verdovende middelen.”

Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen en aangehouden. Ze verschijnen vandaag, vrijdag, voor de raadkamer. “De huiszoekingen kwamen er na doorgedreven onderzoek van rechercheurs van de lokale politie Neteland. Zij hadden eerder een tip gekregen over verdachte gedragingen aan de woning te Herenthout.”

Lees meer