2 Prins Wim II (r) heft het glas met zijn toekomstige nar Anton De Borger.
Peer Stoet vzw Prins Wim II (r) heft het glas met zijn toekomstige nar Anton De Borger.

Prins Wim II heerst in 2020 over de Herenthoutse carnavalstoet

Carnavalsvereniging Peer Stoet uit Herenthout verkoos gisteren een nieuwe prins voor de carnavalstoet in 2020. Er stelden zich twee Herenthoutse carnavalisten kandidaat om de volgende jaargang met de scepter te zwaaien. Prins Wim II kwam als winnaar uit de bus.

Elk jaar is het nieuwsgierig uitkijken naar de nieuwe kandidaten die zich voorstellen bij Peer Stoet om zich een jaar om te laten dopen tot Prins van het stoetersdorp. Dit jaar kreeg de carnavalsvereniging twee kandidaturen toegestuurd. Enerzijds verscheen de jeugdige Brent Torfs op het prinsentoneel. Anderzijds kwam de ervaren rot Wim Mertens zich aandienen als kandidaat-prins. Op vrijdagavond vond dan in café Het Molenhuis in Herenthout de uiteindelijke stemming en bekendmaking van de nieuwe prins plaats. Wim Mertens kwam als winnaar uit de bus. Wim zal door het stoetleven gaan als Wim II omdat er in het verleden al een andere Wim prins werd.

JOT

In 2020 zal Prins Wim dus heersen over feestend Herenthout. Wim is geboren in 1972 en een geboren en getogen Herenthoutenaar. Samen met zijn vrouw Kathleen Goeyvaerts hebben ze twee kinderen, Janne en Rune. Op tienjarige leeftijd nam Wim voor het eerst deel aan de Herenthoutse Carnavalstoet. Na vele omzwervingen via verschillende stoetgroepen kwam Wim dan in 1996 bij stoetgroep JOT (Just Oep Taad) terecht, een bende waarmee hij vandaag nog steeds deelneemt aan de jaarlijkse hoogmis voor de Herenthoutenaar.

Wim kwam onder meer al in het Herenthoutse straatbeeld tijdens de optochten als Zwaan, als gepensioneerde, als kabouter, als deelnemer aan de love parade, als oud-strijder, als operazanger en nog zoveel meer. Sinds enkele jaren is hij een van de grote voortrekkers van zijn carnavalsgroep JOT. Volgens sommigen zou de groep zonder Wim zijn aandeel misschien wel door het leven moeten gaan als ‘Veul Te Laat’ in plaats van ‘Just Oep Taad’.

Sinds de busreizen met Prins Stijn is het gevoel om prins te worden echt serieus gegroeid

Wim Mertens

“Het was van mij al een hele poos een stille wens om prins te mogen worden in Herenthout”, vertelt de nieuwe prins carnaval. “Sinds de busreizen met de raad van elf bij Prins Stijn zo'n twaalf jaar geleden is dan het gevoel om prins te worden echt serieus gegroeid. Ook mijn toekomstige nar Anton maakte deel uit van deze raad van elf.” Wim maakte in het verleden twee keer deel uit van de raad van elf en ook zijn dochter Janne ging al door het leven als dansmarieke. “Ik ben het bestuur van Peer Stoet heel dankbaar dat ze mij deze kans willen geven”, aldus prins Wim. “Tot slot toch nog een woordje richting mijn concurrent voor de prinsenverkiezing, Brent Torfs. Brent is nog jeugdig en een stoeter in hart en nieren, vandaar dat hij zeker in de toekomst zijn kans nog eens moet wagen om prins te worden. Zijn prinsendom zal er zeker nog van komen!”

2 Na bekendmaking dat Prins Wim II volgend jaar over de carnavalstoet zal heersen werd het feestje ingezet.
Peer Stoet vzw Na bekendmaking dat Prins Wim II volgend jaar over de carnavalstoet zal heersen werd het feestje ingezet.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer