Ravotten op drie Buitenspeeldagen in regio Neteland

Op de Buitenspeeldagen kunnen kinderen, van kleuter tot tiener, naar hartenlust spelen in de buitenlucht. In de regio Neteland zorgen de gemeentes vanaf 24 april drie opeenvolgende woensdagen voor een waaier aan activiteiten, telkens van 13 uur tot 16.30 uur.

2 De jongeren kunnen op de Buitenspeeldagen de gekste toeren uithalen.
Jeugddienst Herenthout De jongeren kunnen op de Buitenspeeldagen de gekste toeren uithalen.

Op woensdag 24 april staan in Herenthout en Vorselaar Buitenspeeldagen op het programma. Dit jaar is er niet één, maar zijn er liefst drie buitenspeeldagen. Op 8 mei zullen de kinderen zich kunnen uitleven in Olen en Herentals. Grobbendonk, Noorderwijk en Morhoven zijn op 15 mei aan de beurt.

Op de Buitenspeeldag in Herenthout, die plaatsvindt aan ‘t Kapelleke van 13 tot 16.30 uur krijgen de kinderen een skate-initiatie, staat er een springkasteel en kunnen de kleinsten terecht in de peuterhoek. Voor de ontdekkers staat er zelfs een soort escape room in het bos op het programma. Met de opening van de nieuwe pretcamionette, die de hele zomer Herenthout rondtrekt, is de dag lekker gevuld.

Speelgoedruil

Een nieuwigheid dit jaar in Herenthout is het ruilplein. Iedereen mag een speelgoedje meebrengen om te ruilen voor een ander. In Vorselaar kunnen de kinderen crossen op het crossparcours, springen op kleurrijke springkastelen en ravotten op stormbanen, liedjes zingen op de huifkar, hun danstalent tonen op een groot podium of zich uitleven met gocarts. Voor de speurneuzen is er telkens een spannende doe- en zoekwedstrijd.

Op de drie Buitenspeeldagen worden er polsbandjes uitgedeeld. Wie de drie buitenspeeldagen bezocht heeft, krijgt op de laatste Buitenspeeldag op 15 mei een verrassing mee naar huis.

2 Affiche van de buitenspeeldagen in de regio Neteland.
Neteland Affiche van de buitenspeeldagen in de regio Neteland.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer