Een beeld van de rechtbank.
Ton Wiggenraad Een beeld van de rechtbank.

Tieners stelen drie bromfietsen... uit verveling

De 19-jarige Jens V. uit Grobbendonk heeft samen met een paar minderjarige vrienden drie bromfietsen gestolen in het centrum van Herenthout. “Uit verveling”, volgens de aanklager.

Jens V. zou op 28 september vorig jaar wat gaan gamen met enkele minderjarige vrienden. “Maar de verveling sloeg toe. Daarop beslisten ze om wat te gaan rondhangen in het centrum van Herenthout”, zegt openbaar aanklager Wim Smets. “Ze stalen er drie bromfietsen met de bedoeling die nadien te verkopen.”

De dieven stootten op een politiecontrole. Jens V. vluchtte weg, maar kon nadien toch geïdentificeerd worden. De gestolen bromfietsen konden meteen gerecupereerd worden, maar bij de diefstal hadden V. en zijn vrienden wel voor 1.486 euro schade toegebracht aan één van de bromfietsen. De eigenaar stelde zich burgerlijke partij.

Jens V. stuurde zijn kat naar de rechtbank. “Ik wilde een werkstraf voorstellen. Maar als hij de moeite niet doet om hier op te dagen, is een effectieve celstraf van 6 maanden een gepastere straf”, besloot de aanklager.

Vonnis op 18 juni.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dis Van Tendeloo

    6 maanden ?? Worden die effectief uitgezeten? Dit komt dus neer op een opgestoken vingertje ?

Lees meer