Wiske Verstrepen, met in haar rechterhand haar nieuwe rijbewijs en in haar linkerhand het rijbewijs van haar nicht, die dezelfde naam heeft en in dezelfde straat woonde.
Peter Vanderveken Wiske Verstrepen, met in haar rechterhand haar nieuwe rijbewijs en in haar linkerhand het rijbewijs van haar nicht, die dezelfde naam heeft en in dezelfde straat woonde.

Wiske Verstrepen (82) rijdt 60 jaar zonder geldig rijbewijs: “Gelukkig heb ik nooit een ongeval gehad”

Louisa ‘Wiske’ Verstrepen (82 uit Herenthout heeft vorige week ontdekt dat haar rijbewijs, waar ze al zestig jaar mee rondrijdt, eigenlijk niet geldig was. “Ik was mijn rijbewijs kwijt en ging in het Herenthoutse gemeentehuis een nieuw exemplaar halen. Toen bleek dat ik al die tijd al gereden heb met een rijbewijs op naam van mijn nicht, die ook Louisa Verstrepen heet en in dezelfde straat woont.

De loketbediende in het Herenthoutse gemeentehuis kon geen Louisa Verstrepen wonende in de Boudewijnlaan 18 vinden in het computersysteem. Wat verder in dezelfde straat, vlakbij het kapelleke van den Uilenberg, bleek wel dat er jarenlang nog een andere Louisa Verstrepen, ook bekend als Wiske, gewoond had. Louisa's nicht blijkbaar. Twee Wiskes Verstrepen die in dezelfde straat wonen, in hetzelfde jaar geboren waren en hun rijbewijs op dezelfde dag hadden afgehaald. Met zoveel gelijkenissen kon het bijna niet anders dan fout lopen... De loketbediende destijds heeft wel degelijk twee rijbewijzen uitgedeeld, maar daarop stond telkens hetzelfde adres vermeld: dat van het Wiske achteraan de Boudewijnlaan. En zo reed Wiske van vooraan de Boudewijnlaan dus zestig jaar rond met een rijbewijs op naam van haar nicht. “Nog een geluk dat ik in al die jaren niks tegengekomen ben”, zegt Wiske. “Stel je voor dat ik een ongeluk had gehad of tegengehouden werd door de politie. Wat dan?” 

Ondertussen heeft Wiske Verstrepen een geldig rijbewijs gekregen.

Stel je voor dat ik een ongeluk had gehad of tegengehouden werd door de politie. Wat dan?

Wiske Verstrepen

Nooit gereden

En wat dan met die andere Wiske Verstrepen, die nu in een rusthuis verblijft, maar vroeger achteraan de Boudewijnlaan woonde. Dit Wiske reed dus zestig jaar rond met een geldig rijbewijs, zou je denken. Niet dus. Ze had dan wel een rijbewijs, maar heeft blijkbaar zelden of nooit met de auto gereden. “Mijn moeder heeft zestig jaar geleden haar rijbewijs afgehaald in het gemeentehuis, maar of ze ooit gereden heeft? Ik heb het alvast nooit geweten”, vertelt haar zoon Alfons Geyselings. “Enkele dagen nadat ze haar rijbewijs had gekregen, is ze achterwaarts tegen een paaltje gereden. Ze was zo erg geschrokken dat ze later nooit meer gereden heeft. Haar rijbewijs heeft dus zo goed als nooit dienst gedaan.”

In Herenthout heeft er dus de afgelopen zestig jaar een Wiske Verstrepen rondgereden zonder geldig rijbewijs, terwijl ergens anders in Herenthout een Wiske Verstrepen zich met de fiets of als passagier in de auto verplaatste met een geldig rijbewijs op zak.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Guy muis

    vroeger kon je zo uw rijbewijs ophalen zonder één proef af te leggen. die goede tijd komt ni meer terug

  • Karine Roeland

    Tom, 60 jaar geleden was ze geen vrouw op leeftijd, hé? En politiecontroles kom je niet zo vaak tegen. Een ongeluk of geen ongeluk, wat heeft dat te maken met politiecontroles? Politiecontroles zijn (meestal) om dronken bestuurders er uit te halen.

Lees meer