Zilveren medaille uit The Voice Belgique toont zangkunsten in café Bar-Baar in Herenthout

Café Bar-Baar in Herenthout presenteert nu vrijdag reeds voor de derde keer ‘Soltanto live’. Soltanto is de artiestennaam van ene Matteo Terzi, Italiaans zanger afkomstig uit Milaan. Uitbater van Café Bar-Baar, Steven Verbruggen, ontdekte de artiest vorig jaar op de Gentse Feesten. Blijkbaar was Verbruggen niet de enige bij wie zijn zangkunsten opvielen,  want enkele weken geleden eindigde de Italiaanse artiest mooi op een tweede plaats in The Voice Belgique, Waalse tegenhanger van het tv-programma The Voice van Vlaanderen.

2 Cafébaas Steven Verbruggen in de bierkelder van café Bar-Baar in Herenthout.
Jurgen Geyselings Cafébaas Steven Verbruggen in de bierkelder van café Bar-Baar in Herenthout.

“Toen ik vorige zomer over de Gentse Feesten wandelde passeerde ik een straatmuzikant die me direct kon bekoren”, vertelt Steven Verbruggen. “Na zijn optreden probeerde ik met de muzikant een babbeltje te slaan en wonderwel lukte dat ook, onze gezamenlijke interesse voor de Britse band Oasis leek de perfecte klik te brengen tussen Matteo Terzi en mij. Ik vroeg Matteo of hij geen zin had om bij mij in het café eens een optreden te brengen, en vijf dagen later stond hij in Herenthout op het podium.”

Onze gezamelijke interesse voor de Britse band Oasis leek de perfecte klik tussen Matteo Terzi en mij

Steven Verbruggen

Matteo-fans

Blijkbaar was de waard van het Herenthoutse café niet de enige die de zangkunsten van de Italiaan opgemerkt had. Na zijn passage op de Gentse Feesten was blijkbaar ook iemand op Matteo afgestapt met de vraag of hij niet wou deelnemen aan een zangwedstrijd op tv en Matteo hapte toe.  In de laatste editie van ‘The Voice Belgique’ op de Waalse tv-zender RTBF te bekijken, maakte Matteo een opgemerkte passage. Hij drong als Italiaan door tot in de finale, en ging in die finale met de tweede plaats terug naar Milaan. “Ik was aanwezig bij de allereerste live-sessie voor het programma en we stonden daar slechts met een viertal Matteo-fans tussen de menigte, Matteo kende dan ook niemand in ons Belgenlandje”, weet Steven Verbruggen. “Vanaf de tweede live-sessie kreeg Matteo steeds de meeste stemmen via televoting en tijdens de finale zat de zaal voor de helft gevuld met Matteo Terzi-fans, van een ommekeer gesproken!” Tussendoor, net voor de allereerste live-sessies trad de Italiaan een tweede keer op in het Herenthoutse café op de hoek van de Vonckstraat en de Schoetersstraat.

2 Vrijdagavond zullen de pintjes in café Bar-Baar fris staan tijdens het optreden van Matteo Terzi.
café Bar-Baar Vrijdagavond zullen de pintjes in café Bar-Baar fris staan tijdens het optreden van Matteo Terzi.

“De band tussen mij en Matteo is steeds beter geworden, en toen ik hem na de finale van de zangwedstrijd vroeg om nogmaals bij mij in het café op te treden stemde hij direct toe, van een dankbaar persoon gesproken”, besluit de Herenthoutse cafébaas. “Volgens verschillende bronnen zouden er nu vrijdag zelfs Waalse fans afzakken richting café Bar-Baar.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer