Noah en Stella testen het parcours met mama Els .
Foto Vanderveken Noah en Stella testen het parcours met mama Els .

'Stoerparcours' moedigt buiten spelen aan

In provinciaal Groendomein Hertberg is het natuurbelevingspad 'Stoerparcours' officieel geopend. Met 'Stoerparcours' wil de provincie Antwerpen tieners van tien tot veertien jaar stimuleren om buiten te spelen.

Leerlingen uit het vijfde leerjaar van basisschool De Graankorrel uit Herselt mochten het Stoerparcours inspelen. Het doel van het natuurbelevingspad, dat zes speeltuigen bevat en 4 kilometer lang is, is kinderen te laten buitenspelen. "Uit studies blijkt dat kinderen steeds minder buiten spelen", vertelt Bruno Peeters, gedeputeerde voor groendomeinen van provincie Antwerpen. "Er is concurrentie van gsm's en tablets, maar er is ook een gebrek aan plaatsen waar ze vrij en veilig kunnen spelen. Daarom wil de provincie met haar domeinen buiten spelen stimuleren."


Voor het ontwerp en de bouw van het Stoerparcours is samengewerkt met studenten van Thomas More Kempen uit Geel. "De opdracht is volledig ontworpen en uitgevoerd door tweedejaarsstudenten van de professionele bacheloropleiding Bouw", vervolgt Bruno Peeters. "Het resultaat komt tegemoet aan de wensen van de jury en aan de veiligheidsvoorschriften voor speeltuigen. Wat mij betreft zijn de studenten met grote onderscheiding geslaagd." (WDH)

Lees meer