6 Auto in woning Blaubergsesteenweg.
Peter Vanderveken Auto in woning Blaubergsesteenweg.

Bestuurster knalt met auto in huis en laat briefje achter : “We regelen dit nog wel”

Bjorn Dormaels en zijn partner Sofie Mangelschots van  ‘Sofie, Moments of Beauty’  zullen de verhuisplannen naar hun nieuwe  woning aan de Blaubergsesteenweg een hele tijd moeten uitstellen.  Zaterdagmorgen is de bestuurster van een auto in de gevel beland. Zonder de hulpdiensten te verwittigen verliet de vrouw de ‘crime scène’, maar ze liet wel een briefje met haar naam en telefoonnummer achter.  “Niemand begrijpt eigenlijk hoe ze dit heeft klaargespeeld.”

Bjorn en Sofie zijn momenteel een nieuwe woning aan het bouwen en ook het schoonheidssalon van Sofie zal er een plaats krijgen. Afgelopen vrijdag kregen ze nog een  e-mail van de aannemer dat de geplande opleveringsdatum 11 juli zou zijn. “Maar daar zullen we maar een kruis over maken”, zucht Sofie.  “We werden door mensen uit de buurt gecontacteerd of we wisten dat er een wagen in onze nieuwe woning was gereden. Dat wisten we dus niet. We waren stomverbaasd toen we gingen kijken, want de wagen zat inderdaad echt wel in onze woning aan de zijkant. Iedereen vraagt zich wel af hoe de bestuurster dat heeft klaargespeeld want het is echt wel een eind van de straat af. De bestuurster is via de oprit van de buren, door de struiken en over een grachtje ‘gereden’. Er is geen enkel remspoor te zien. Heel vreemd allemaal.”

6 De wagen belandde echt in de woning.
Toon Verheijen De wagen belandde echt in de woning.

Briefje

De bestuurster van de personenwagen liet de wagen gewoon achter en heeft nadien vermoedelijk te voet gewoon haar weg verder gezet. “Maar ze was wel zo ‘vriendelijk’ om een briefje achter te laten met haar naam en gsm-nummer met de boodschap dat we het wel zouden regelen dan”, zegt Sofie. “Ze kon ook wel niet wegrijden, want de twee airbags waren afgegaan. We hebben meteen de politie verwittigd en hebben hen het briefje overhandigd.”

6 De wagen belandde echt in de woning.
Toon Verheijen De wagen belandde echt in de woning.

Verhuis

De schade aan de zijkant van de gevel is groot. Er is niet alleen het gat, maar er zitten ook barsten in de hele zijgevel. “Ze hadden deze week de ramen geplaatst”, vertelt Sofie. “Daarna zou de vloerverwarming volgen en kon de vloerder beginnen. Dat zal dus allemaal opgeschoven worden  met als gevolg dat verhuizen deze zomer er ook niet zal inzitten. Het is allemaal nog wel te herstellen, maar dat zal weer extra tijd nodig hebben. En dan is het ook maar te hopen dat onze aannemer van de gevelsteen nog een partij stenen kan vinden van dezelfde kleurbatch. We waren echt zo fier op ons huis en dan dit. Maar misschien gelukkig dat het huis nu nog leeg stond en dat we er nog niet wonen. En nog een ander geluk dat we onze huidige woning nog niet te koop hadden gesteld.”

De bestuurster van de witte auto heeft ondertussen ook gereageerd op het ongeval.

6 De wagen belandde echt in de woning.
Toon Verheijen De wagen belandde echt in de woning.
6 De wagen belandde echt in de woning.
Toon Verheijen De wagen belandde echt in de woning.
6 De wagen belandde echt in de woning.
Peter Vanderveken De wagen belandde echt in de woning.

Lees meer