Gilberte Timmermans en Achiel Van Bael met hun dochter Sandra Van Bael en kleinkinderen Jarno en Shari Demeyer.
Peter Vanderveken Gilberte Timmermans en Achiel Van Bael met hun dochter Sandra Van Bael en kleinkinderen Jarno en Shari Demeyer.

Gouden huwelijk van Gilberte en Achiel begon in dancing Edelweis

Achiel Van Bael (71) en Gilberte Timmermans (71) uit Ramsel (Herselt) vierden in oktober hun 50ste huwelijksverjaardag. 

Het echtpaar heeft samen één dochter en twee kleinkinderen - een tweeling - en ontmoette elkaar voor het eerst in de Ramselse dancing Edelweis. Achiel ging eerst aan de slag bij een lederfabriek, een steenbakkerij en een plasticfabriek. Op zijn 21ste begon hij als buschauffeur en twee jaar later werd hij vrachtwagenchauffeur, een beroep dat hij tot zijn pensioen heeft uitgeoefend.

Gilberte werkte bij distillerie De Torens in Aarschot, bij dezelfde plasticfabriek waar Achiel een tijdje werkte en ten slotte bij sigarenfabriek Vanderelst in Leuven. In 1992 moest ze stoppen met werken nadat ze thuis een ongeval had gehad. In zijn vrije tijd deed Achiel in zijn jongere jaren aan motorcrossen, momenteel legt hij zich toe op het leren van accordeon spelen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer