5 De ravage was groot na de plofkraak.
Peter Vanderveken De ravage was groot na de plofkraak.

Plofkraak op bankkantoor in Herselt: buurvrouw staat oog in oog met gangster

Aan de Aarschotsesteenweg in Herselt hebben onbekenden zaterdag kort voor middernacht een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta.  Het gebouw is ernstig beschadigd, maar volgens Argenta werd er geen buit gemaakt. De buurtbewoners zijn erg onder de indruk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De plofkraak gebeurde rond 23.40 uur in de nacht van zaterdag op zondag. Het doelwit was een bankkkantoor van Argenta op de Aarschotsesteenweg (N19) in het centrum van Herselt. Het bankkantoor opende pas enkele weken geleden de deuren. Het gebouw liep zware schade op, maar volgens burgemeester Keymeulen zouden er geen stabiliteitsproblemen zijn. Er vielen ook geen gewonden.

“Het gebouw werd intussen vrijgegeven door de brandweer en het kantoor kan wellicht in de komende dagen weer opengaan”, liet Argenta zondagochtend weten in een korte persmededeling. De bank- en verzekeringsgroep laat ook weten dat de daders geen buit maakten.

Drie verdachten vluchten weg

Een getuige zag de vermoedelijke daders wegvluchten. “Het bankkantoor is gevestigd op de benedenverdieping van een appartementsgebouw, een inwoner zag na de feiten drie verdachten wegvluchten”, zegt Keymeulen. 

De bewoners van het appartementsgebouw boven het Arenta-kantoor zijn erg onder de indruk van de plofkraak. “Ik hoorde tumult en gerommel”, getuigt Denise Michiels. “Aanvankelijk dacht ik dat er inbrekers in de fietsenberging waren. Ik durfde niet gaan kijken. Toen ik een luide knal hoorde, ben ik wel gaan kijken. Ik stond plots oog in oog met één van de daders. Hij droeg een bivakmuts. Dat beeld vergeet ik nooit. Hopelijk moet ik zoiets nooit meer meemaken.”

Overnacht bij buurman

Na de plofkraak durfde Denise de nacht niet in haar eigen flat doorbrengen. Ze overnachtte bij haar buurman Herman Van Cauwenbergh en zijn vrouw. “Ik was nog niet zo lang thuis, maar heb bij thuiskomst niks verdacht gezien”, zegt Herman. “Ik zat op het toilet toen ik een enorme knal hoorde. De knal was zelfs hoorbaar tot in Ramsel. Ik dacht dat er ergens in het gebouw een explosie was geweest. Toen ik buiten kwam, zag ik de ravage.”

5 De brandweer maakte het gat dat in de muur werd geslagen dicht met houten platen.
Peter Vanderveken De brandweer maakte het gat dat in de muur werd geslagen dicht met houten platen.
5
Peter Vanderveken
5 Ook binnen was de schade groot.
Peter Vanderveken Ook binnen was de schade groot.
5
Peter Vanderveken

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Maryns

    Hopelijk lopen die vroeg of laat eens tegen de politielamp.

  • Frans Dedokker

    En is de politie wel ter plaatse geweest?

Lees meer