De technische dienst rijdt het gras af en wiedt het onkruid, maar door het vochtige en warme weer groeien het gras en onkruid weelderig.
@herzele.be De technische dienst rijdt het gras af en wiedt het onkruid, maar door het vochtige en warme weer groeien het gras en onkruid weelderig.

“Door warm en vochtig weer groeien gras en onkruid weelderig”: Daarom zien de begraafplaatsen in Herzele er zo groen uit

Het gemeentebestuur van Herzele krijgt opnieuw heel wat opmerkingen over de begraafplaatsen op haar grondgebied. Volgens sommige inwoners staat er te veel onkruid en liggen de begraafplaatsen er slordig bij.

“Het klopt dat de begraafplaatsen groener zijn dan vroeger. Dat komt omdat openbare besturen sinds 2015 geen pesticiden meer mogen gebruiken. De groendienst zaaide daarom gras in de grindpaden en rond de zerken van de kerkhoven. Dat gebeurde al in Borsbeke, Herzele, Sint-Lievens-Esse, Hillegem (rond de kerk), Steenhuize en Ressegem. De ingreep is milieuvriendelijk en zorgt ook voor een aangenamere sfeer op de begraafplaatsen. Het heeft echter consequenties voor het onderhoud. De technische dienst rijdt het gras af en wiedt het onkruid, maar door het vochtige en warme weer groeien het gras en onkruid weelderig. Het lokaal bestuur doet wat ze kan, maar rekent ook op een beetje begrip en enkele kleine inspanningen van haar burgers”, laat de gemeente weten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer