2 De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.
Koen Moreau De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Brand in Molenstraat: huis onbewoonbaar, vader en twee zonen naar ziekenhuis

Een vader en zijn twee tienerzonen werden donderdagavond in Herzele door de brandweer gered. “Door een brand in de veranda was de woning volledig gevuld met rook waardoor we het gezin met onze ladder moesten ontzetten”, vertelt brandweerkapitein Dirk Van Waeyenberghe.

De brand werd iets voor 22 uur opgemerkt doordat rook de woning, in de Molenstraat tegenover de Kannunikstraat, binnendrong. “Gelukkig waren de bewoners nog wakker, want op het eerste zicht leken geen rookdetectors aanwezig”, aldus de bevelvoerder van brandweerpost Herzele van hulpverleningszone Vlaamse Ardennen. Door die rook raakten de bewoners geïsoleerd op de eerste verdieping van hun huis.

“Het vuur woedde bijzonder hevig in de veranda achteraan de woning. Een meubel ging volledig in vlammen op en een deel van de veranda smolt door de hitte weg. Dat ging gepaard met een hevige rookontwikkeling die zich in de hal en het volledige huis verspreidde, waardoor het onmogelijk en ook onveilig was om langs die weg het gebouw te verlaten.”

De vader en zijn twee zonen werden uiteindelijk door de brandweer met een ladderwagen bevrijd via een raampje op de eerste verdieping. Omdat ze alle drie lichte verschijnselen van rookintoxicatie vertoonden, werden ze met twee ziekenwagens preventief afgevoerd naar het ziekenhuis in Zottegem.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar de schade is aanzienlijk. “De veranda is bijna volledig uitgebrand en door de hevige rookontwikkeling en zware roetneerslag is het huis tijdelijk onbewoonbaar.” De oorzaak van de brand is voorlopig onduidelijk.

2 De woning liep hevige rook- en roetschade op.
Koen Moreau De woning liep hevige rook- en roetschade op.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer