illustratiebeeld - De vrouw had 2,65 promille in haar bloed.
Istock illustratiebeeld - De vrouw had 2,65 promille in haar bloed.

Café-uitbaatster rijdt dronken naar huis en botst tegen boom

De uitbaatster van een café in Geraardsbergen is door de politierechter veroordeeld tot een rijverbod van één maand en een boete van 1.600 euro. De vrouw stapte na een drukke werkdag op de Ronde van Vlaanderen met 2,65 promille in het bloed in de wagen en botste tegen een boom.

“Ze had een hele dag gewerkt, maar ook een zestal biertjes gedronken”, legt haar advocaat uit. “Ze was moe en is in slaap gevallen achter het stuur.” Dat ze dronken was, betwist de advocaat. “De agenten hebben op het formulier aangeduid dat ze dronken was, maar eigenlijk mogen ze dat niet doen. Zij mogen enkel vaststellingen doen van wat ze op dat moment wel en niet kan. Concluderen dat ze dronken is, is een beoordeling en die hoort toe aan de rechter.” De politierechter oordeelt nu dat de vrouw wel degelijk dronken was. Hij legt haar een rijverbod van één maand en een boete van 1.600 euro op.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer