Illustratiebeeld - In het café van de beklaagde werd nog gerookt, ondanks het rookverbod.
photo_news Illustratiebeeld - In het café van de beklaagde werd nog gerookt, ondanks het rookverbod.

Café-uitbater die soepel omspringt met rookverbod riskeert boete: “Ondertussen heb ik de asbakken weggenomen”

Een 59-jarige cafébaas uit Herzele is naar eigen zeggen wakker geschud nu hij gedagvaard is wegens inbreuken op het rookverbod. Na drie administratieve sancties riskeert de man opnieuw een boete, maar zijn advocaat garandeert dat het rookverbod nu wel wordt nageleefd.

“Het gaat niet zo goed met de sector”, steekt de advocaat van de cafébaas van wal in de rechtbank. “Veel cafés moeten de deuren sluiten, er zijn minder klanten en de alcoholcontroles in het verkeer zijn strenger geworden. Ook het rookverbod maakt het voor café-uitbaters moeilijk. Bij mijn cliënt komen vooral vijftigers, zestigers en zeventigers over de vloer en zij zijn andere tijden gewoon. Ze kiezen voor cafés waar ze wel stiekem mogen roken en dus sprong mijn cliënt soepel om met het rookverbod. De dagvaarding heeft zijn ogen wel geopend en hij heeft de asbakken ondertussen weggehaald.”

Of de café-uitbater toch nog een straf krijgt, weet hij op 19 september.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Andy De Bock

    Ik ben een niet roker? En voor mijn mening als er nu gerookt word of niet wat kan mij dat nu schelen, altijd dat geldgewin van de overheid , iedere zelfstandigheid zijn zr aan het beu maken , begin een met de grote ..., maar ja die krijgen .... genoeg

Lees meer