Wandelen in Gavere en omgeving.
Davidsfonds Steenuize-Wijnhuize Wandelen in Gavere en omgeving.

Davidsfonds wandelt in Land van Rode

Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize trekt op zondag 2 juni naar het Land van Rode voor een wandeling.

“Een zondagse wandeling moet ontspannend zijn, plezant en toch ook een beetje leerrijk. Geen betere keuze dan een wandeling vanuit Semmerzake naar de rustgevende Scheldeboorden en ‘t Sluizeke. In de grote bocht van de stroom werd in 1453 de Slag bij Gavere gestreden. In de drassige Scheldemeersen vocht het Gentse volksleger een ongelijke strijd met de troepen van de Bourgondische hertog Filips de Goede. Vanaf de heuvel in Semmerzake hebben we een fraai zicht over het slagveld van weleer, nu sappige weilanden en vruchtbare akkers. Bij de Scheldebrug aan ‘t Sluizeke verpozen we halfweg op de gezellige terrassen langs de Schelde. De wandeling is zes kilometer lang en gaat deels over onverharde veldwegen. Besluiten doen we in taverne De Gulzigen Bok in het nabij gelegen Vurste”, laat Filip Schotte weten.

Vertrek met eigen vervoer of wagen-delend aan de kerk van Steenhuizeom 13.45 uur. Deelname is gratis. Om organisatorische reden vraagt Davidsfonds om voor 30 mei je deelname te bevestigen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer