De Fransen sloegen telkens bij vestigingen van Colruyt toe.
photo_news De Fransen sloegen telkens bij vestigingen van Colruyt toe.

Fransen stelen drank “om warm te krijgen”

Vijf Franse winkeldieven riskeren 4 tot 30 maanden celstraf voor hun betrokkenheid bij een reeks van 20 diefstallen van sterke drank in tal van vestigingen van warenhuis Colruyt. “Daklozen die zich met die sterke drank proberen warm te houden”, pleitte één van hun advocaten.

Op 12 januari konden Sidali R. (32) en Imad K. (20) in Waregem geklist worden na een diefstal van sterke drank in warenhuis Colruyt. De dag voordien bleken ze ook al te hebben toegeslagen in de Spar in Waregem. Het duo vloog in de cel en bekende in de loop van het onderzoek ook diefstallen van wodka, champagne en whisky in Izegem, Oudenaarde, Zottegem, La Louvière, Bergen, Doornik, Edingen, Ath,… Sidali R. bleek er telkens bij, maar liet zich telkens door anderen zoals Imad K., Ludovic K. (34), Dennis L. (29) en Yacim N. bijstaan. Drie van die kompanen kwamen niet opdagen voor hun proces. “Ze zijn dakloos en stelen drank om zich warm te houden”, aldus de advocaat van Sidali K.  “Dan hebben ze wel een serieuze drankverslaving”, merkte de rechter op. Vermoed wordt dat ze de gestolen drank ook doorverkochten. Imad K. bleek al acht eerdere veroordelingen in Rijsel, Chartres en Barcelona te hebben opgelopen. “Een rondtrekkende daderbende”, concludeerde de openbare aanklager. Vonnis op 24 juni.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer