2 De Burg. E. De Sadeleerstraat in Haaltert.
Google De Burg. E. De Sadeleerstraat in Haaltert.

Gemeente test eenrichtingsverkeer in de Burg. E. De Sadeleerstraat en Windmolenstraat

De gemeente Haaltert voert minstens tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Burg. E. De Sadeleerstraat in, van de N460 naar de Windmolenstraat. Het huidige eenrichtingsverkeer in de Windmolenstraat wordt omgekeerd.

Het gemeentebestuur wil nagaan of deze proefopstelling een oplossing biedt voor de verkeersproblemen in de buurt, na meldingen over overlast en onveilige situaties. Het voerde de proefopstelling in op advies van de Verkeerscommissie.  Er werd een tijdelijk verkeersreglement opgemaakt. Er wordt verwacht dat de proefopstelling een positief effect zal hebben op de veiligheid voor fietsers en dat de verkeersleefbaarheid van de straten zal verbeteren. Na drie maanden wordt de proefopstelling geëvalueerd. De gemeente laat weten dat de buurtbewoners worden betrokken in de evaluatie.

2 De gewijzigde verkeerssituatie in de Burg. E. De Sadeleerstraat en Windmolenstraat in Haaltert.
rv De gewijzigde verkeerssituatie in de Burg. E. De Sadeleerstraat en Windmolenstraat in Haaltert.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Josiane Versavel

    Wij hebben geen probleem met de plannen, we stellen ons wel de vraag hoe het zal gaan met brandweer of grote voertuigen die in molenveld moeten zijn. Ilva komt ook via windmolenstraat het molenveld binnen en ze kunnen er niet in of uit via bakkerstraat.

Lees meer