Oproep aan de Herzelenaar: hang een bord voor jouw raam.
@VSV Oproep aan de Herzelenaar: hang een bord voor jouw raam.

Herzele bedankt voorbeeldige bestuurders met een Control Cruiser-bord

Herzele gaat voorbeeldige automobilisten bedanken met een Control Cruiser-bord. “Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag", kondigt schepen van Mobiliteit Jan Van Damme (Open Vld) aan. 

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… bestuurders die onze straten onveilig maken met hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen in Herzele krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken. “Deze nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)”, legt schepen Jan Van Damme uit. “Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de bestuurders bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om bestuurders die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.”

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. “Inwoners kunnen bij ons een bord komen ophalen om voor hun raam te hangen. De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober. In die periode zal onze lokale politie ook extra controles doen", geeft de schepen nog mee. Inwoners van Herzele die een bord voor hun raam willen hangen, kunnen zich vóór 12 september aanmelden via www.herzele.be/control-cruiser of bellen naar 053/60.70.79. Vervolgens kunnen ze, zolang de voorraad strekt, een bord komen ophalen op het gemeentehuis. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer