5 In de workshop ‘Safer Internet’ leerden ze dat ze heel voorzichtig moeten omgaan met de informatie die ze delen met anderen.
Frank Eeckhout In de workshop ‘Safer Internet’ leerden ze dat ze heel voorzichtig moeten omgaan met de informatie die ze delen met anderen.

Leerlingen De Trampoline leren veilig omgaan met het internet

In een workshop hebben de leerlingen van de derde graad van GO! BS De Trampoline in Herzele leren omgaan met de gevaren van internet.

Internet is fun. Instagram, TikTok, Snapchat en Fortnite zijn zeer goed ingeburgerd bij de vijfde- en zesdeklassers van De Trampoline. “Maar het internet zit echter vol valstrikken en gevaren. Kinderen aanzetten tot een rijk en creatief, maar veilig gebruik van digitale middelen is dus noodzakelijk”, vindt de directie. In de workshop ‘Safer Internet’, georganiseerd door Proximus en Childfocus, leren de leerlingen dat ze heel voorzichtig moeten omgaan met de informatie die ze delen met anderen. “Tijdens verschillende ‘battles’ ontdekken ze waar de gevaren zitten en hoe ze er moeten mee omgaan. De inhoud van deze workshop is gebaseerd op de online activiteiten van de kinderen, zodat ze zich gemakkelijk kunnen herkennen in de situaties. Het is een ludieke animatie die kinderen de juiste reflexen wil aanleren over een verstandig en verantwoord internetgebruik.”           

5
Frank Eeckhout
5
Frank Eeckhout
5
Frank Eeckhout
5
Frank Eeckhout

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer