Jennifer Vrielinck met haar boek.
Foto repro FEL Jennifer Vrielinck met haar boek.

Startdag Markant Herzele met Jennifer Vrielinck

De startdag van Markant Herzele op woensdag 18 september in de mediabox in de Wattenfabriek wordt opgeluisterd door Jennifer Vrielinck. Na de voorstelling van het jaarprogramma praat zij over haar roman ‘Ondine: over sterke vrouwen, afwezige mannen en de zee’.

Opgegroeid in een omgeving vol sterke vrouwen die de ruggengraat van de Vlaamse visserij vormden, was Jennifer Vrielinck altijd geïnspireerd door het thema ‘sterke vrouwen’. Ze studeerde ‘Vrouwenstudies’ aan de universiteit van Tokyo en bestudeerde nadien pioniersvrouwen in het vroege Amerika en de rol van de eerste vrouwelijke ontdekkingsreizigers na Stanley. Sterke vrouwen zijn een terugkerend thema in haar werk. Zo ook in haar roman ‘Ondine: over sterke vrouwen, afwezige mannen en de zee’. 

Eén rode draad is de levenswijsheid van Tante Roos, symbool voor de natuurlijke wijsheid van de ongeschoolde vrouw/moeder/echtgenote. Deze wijsheden bundelde Jennifer samen met haar kennis en ervaring tot deze inspirerende lezing. Een must-hear voor alle sterke vrouwen. Na de lezing volgt nog een receptie. Inschrijven kan tot 15 september door een mail te sturen naar debuysscherc@hotmail.com en kost 10 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer