Karolien Coenen

Opnieuw vertraging voor werken aan kanaalbrug

Al ruim twee en een half jaar wordt er gewerkt aan de kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder, en het einde is nog niet in zicht. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat immers weten dat de werken moeizaam vorderen en dat de planning opnieuw uitloopt. De noordelijke brug opent ten vroegste in het najaar.

Sinds juni 2017 verhoogt De Vlaamse Waterweg nv samen met het Agentschap Wegen en Verkeer de twee bruggen van de E314. Dat gebeurt in het kader van het project dat de doorvaarthoogte over het Albertkanaal op minstens 9,10 meter wil leggen. De verkeershinder aan de brug blijft beperkt dankzij een tijdelijke stalen brug van bijna duizend ton en 123 meter lang.

Waterdichtingslaag

Sinds vorige zomer wordt er gewerkt aan het aanbrengen van een nieuwe waterdichtingslaag op de noordelijke brug, de zogenaamde ‘rok’. Die moet voorkomen dat er water in het betonwerk van de brug sijpelt, en ze is dus cruciaal voor een duurzame toekomst van de pas verhoogde brug.

Het aanbrengen van de uitvullaag op het betondek bovenop de brug is inmiddels achter de rug, maar verliep trager dan verwacht. Dat kwam door verschillende bijsturingen en grondige testen en proeven. Ook de vervolgstappen blijken niet vlot te verlopen en leveren voorlopig niet het gewenste resultaat.

Een gerechtsdeskundige zoekt samen met de aanbestedende overheden, aannemers en leverancier naar een duurzame oplossing.

Begin deze maand staat er opnieuw een expertise op de agenda. Daarna worden de vervolgaanpak bepaald.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer