3 Yasin Gül.
RV Yasin Gül.

Zuhal Demir: “Het is makkelijker om een speld uit een hooiberg te vissen, dan een Grijze Wolf uit de CD&V”

Het schepencollege van Heusden-Zolder heeft afgelopen woensdag beslist dat schepen Yasin Gül zijn bevoegdheden mag behouden. Hij heeft te kennen gegeven dat hij gewoon wil blijven doorwerken, zij het dan als onafhankelijke. Dat heeft Gül de voorbije dagen op Facebook ook aan zijn achterban laten weten.

Gül is vorige donderdag uit CD&V gezet na een filmpje bij de Grijze Wolven. Maar hij blijft volop campagne voeren op iftar­avonden en bij verenigingen. Maandag circuleerden er ook foto’s van Gül die in trainingspak borden aan het plaatsen was in Houthalen-Helchteren. Ook zijn schepenpost en de daarbij horende bevoegdheden in het schepencollege van Heusden-Zolder blijven ongewijzigd.

‘Yasin doet dat goed’

Bij de rest van het schepencollege bestond er blijkbaar ook niet veel animo om – zoals in de voorbije legislaturen – zijn bevoegdheden nog eens over de anderen te verdelen. Tot nader order blijft het schepencollege dus wat dat betreft ongewijzigd. “Het is allemaal veel te omslachtig om nu weer met die bevoegdheden te gaan winkelen”, zegt CD&V-schepen Isabelle Thielemans. “Daarbij kan je hem de bevoegdheid als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) niet eens afnemen. Dat ligt decretaal vast. Trouwens Yasin doet dat goed. Mijn nationale voorzitter heeft hem dan wel uit de CD&V gezet, wij gaan hem niet uit het schepencollege zetten”

3 Yasin Gül in het filmpje van Kerstmis 2017.
RV Yasin Gül in het filmpje van Kerstmis 2017.

Hooiberg

“Het is blijkbaar makkelijker om een speld uit een hooiberg te vissen, dan een Grijze Wolf uit de CD&V” zegt Zuhal Demir (N-VA), die de tweeslachtige houding van de CD&V veroordeelt. “Je zet hem uit de partij maar hij voert nog lustig campagne met partijlogo en behoudt al zijn bevoegdheden in het schepencollege. Zoiets kan alleen maar bij de CD&V.”  Demir is er zelfs van overtuigd dat CD&V er electoraal voordeel aan zal doen. “De partij zal er een verkiezingsbonus voor krijgen”,  zegt ze, nu het niet langer mogelijk is om Gül van de kieslijst te verwijderen. “Nu volgt er een campagne om de man ‘die zal blijven strijden tot de Turkse vlag over de hele wereld wappert’ massaal te steunen. De wolf-in-wouterwol zal Beke veel stemmen opleveren. Daar mag u zeker van zijn. En na verkiezing is er tijd zat voor de grote verzoening.”

3 “De wolf-in-wouterwol zal Beke veel stemmen opleveren”, zegt Zuhal Demir (N-VA) over Yasin Gül.
“De wolf-in-wouterwol zal Beke veel stemmen opleveren”, zegt Zuhal Demir (N-VA) over Yasin Gül.

Zaak van Heusden-Zolder

“Inderdaad, ik doe mijn verkiezingsborden niet weg en ik voer verder keihard campagne”, reageert Gül.  Ook geen nieuwe affiches zonder CD&V-logo? “Waarom zou ik? Die borden heb ik zelf gezet en die blijven staan tot na de verkiezingen. Ik ga geen tien dagen voor de verkiezingen nieuwe affiches laten drukken. Daarbij, dat Demir eens met inhoudelijke voorstellen komt in plaats hier in Heusden-Zolder met haar vingertje te komen wijzen”, zegt Gül. 

Wouter Beke reageert kort op de hele heisa: “Yasin Gül maakt geen deel meer uit van CD&V. De verdeling van de bevoegdheden in Heusden-Zolder is een zaak van het gemeentebestuur in Heusden-Zolder.”

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Vloebergs Jan

    Ik dacht dat de traditionele partijen niet met extreem rechtse in zee ging, cordon sanitair. CDNV? wat is hier aan de hand.

  • jan chauvaux

    Gelukkig dat het geen vriend van de schilden is. Er zou nogal met bevoegdheden "gewinkeld " moeten worden.

Lees meer