Henk Deleu

Beroepschauffeur riskeert rijverbod voor foutgeparkeerde bus

Een 50-jarige buschauffeur uit Dentergem riskeert op de rechtbank van Ieper een rijverbod. De man plaatste zijn bus tijdens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem aan de Kemmelberg en kreeg een bekeuring. Hij beweert dat hij de toelating had om daar te parkeren. 

De buschauffeur vraagt op de rechtbank van Ieper de vrijspraak nadat hij beroep had aangetekend tegen een veroordeling door de politierechter. De man kreeg een bekeuring omdat hij zijn bus had geparkeerd op de Kemmelberg tijdens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. De beklaagde was onderweg met een bus vol vips. “Ik had van de organisatie en van de politie toestemming om daar te staan. Ik begrijp niet waarom die agent mij op de bon heeft gezwierd”, zegt de man. “Klopt niet”, reageert de openbare aanklager. “U mocht daar niet parkeren.” De procureur, die een rijverbod vordert voor de vijftiger, wees even op het strafblad van de beklaagde: 21 veroordelingen door de politierechter. “Allemaal snelheidsovertredingen, ik ben beroepschauffeur en dan maak je wel meer kans om eens te snel te rijden”, klonk het. Vonnis op 20 juni. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kathy Wittouck

    Men weet dus al wat er op het vonnis van 20juni dat nog moet komen wordt gezegd amai da's straf

Lees meer