een voorbeeld van samenwerking tussen CO7 en de gemeente Heuvelland: het opmaken van een inventaris van de duizenden stukken speelgoed die Stef Dehollander, ex-uitbater van Het Labyrint in Kemmel, bezit.
Eric Flamand een voorbeeld van samenwerking tussen CO7 en de gemeente Heuvelland: het opmaken van een inventaris van de duizenden stukken speelgoed die Stef Dehollander, ex-uitbater van Het Labyrint in Kemmel, bezit.

Heuvelland verlengt samenwerkingsverband met CO7

De gemeente Heuvelland benadrukt het belang om vanuit CO7 aanpassingen te vragen aan de archeologiewetgeving. “Op die manier zouden mensen en gemeenten een betere subsidie kunnen krijgen als ze archeologische werken moeten uitvoeren.” 

De gemeenteraad van Heuvelland besliste om het intergemeentelijk samenwerkingsverband CO7 te verlengen. “De intergemeentelijke samenwerking rond erfgoed, cultuur en archeologie heeft de afgelopen jaren heel wat interessante projecten uitgewerkt, en we willen daarmee verder gaan”, zegt schepen Wieland De Meyer. “De gemeente betaalt hiervoor jaarlijks zo’n 14.000 euro, maar Vlaanderen zet daar 4 keer zoveel middelen tegenover door een goede opvolging van de subsidies. “ De gemeenteraad benadrukte wel het belang om vanuit CO7 aanpassing te vragen aan de archeologiewetgeving, “zodat mensen en gemeenten een betere subsidie kunnen krijgen als ze archeologische werken moeten uitvoeren.” Volgens raadslid Carla Cardinael (CD&V) mogen de kosten bij het vinden van archeologische vondsten, niet verhaald worden op de private eigenaars en gemeenten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer