Valérie en  Francky openen vanaf 1 mei een drive-in aan hun grillrestaurant op de Kemmelberg.
Henk Deleu Valérie en Francky openen vanaf 1 mei een drive-in aan hun grillrestaurant op de Kemmelberg.

Uitbaters grillrestaurant ‘In de Gouden Jaren’ openen drive-in in coronatijden: “Je kunt de maaltijd op de parking in je auto opeten of ook meenemen naar huis”

Grillrestaurant ‘In de Gouden Jaren’ aan uitkijktoren Belvédère op de Kemmelberg start op vrijdag 1 mei met een drive-in. Bezoekers kunnen de parking van het restaurant oprijden en bestellen via sms. “Mensen kunnen de maaltijd in hun wagen opeten, want alles wordt warm geserveerd. Wie wil, kan het eten natuurlijk ook mee naar huis nemen.” 


Vijf weken na de officiële opening van In de Gouden Jaren op de Kemmelberg moest het restaurant de deuren al sluiten door de coronacrisis. “We hadden nochtans een goede start”, zegt Valérie Claeys, die samen met haar partner Francky Callens de zaak uitbaat. “Veel collega’s begonnen bijna onmiddellijk met takeaway, maar wij vonden dat voor ons geen goed idee.” Ondertussen ziet het koppel het echter niet meer zitten om nog weken gesloten te blijven en daarom werkten Valérie en Francky een alternatief uit: een drive-in. “We hebben ons een beetje laten inspireren door het nieuws dat McDonald's weer mocht openen”, legt Francky uit. “Vroeger ging je met je ouders of grootouders naar de frituur en at je je frietjes in de wagen op. Die sfeer willen we oproepen.”

Gezondheidsregels

Het grillrestaurant heeft een ruime parking die ideaal is voor de drive-in. “Een parkeerwachter zal erop toezien dat alles goed verloopt. We plaatsen een groot scherm met daarop het menu en mensen zullen via sms kunnen bestellen”, gaat Valérie verder. “We werken bijna met de volledige kaart van ons restaurant. We blijven bij ons grillconcept. De gasten kunnen kiezen tussen ribbetjes, filet puur, tonijn of scampi’s, met groenten en frietjes. Het is de bedoeling dat iedereen in zijn wagen blijft zitten, wij brengen de bestelling naar de auto. We serveren alleen warme gerechten, zodat je je maaltijd in de auto kunt opeten. Maar de verpakking laat ook toe het eten mee naar huis te nemen.”

We plaatsen een groot scherm met daarop het menu en mensen zullen via sms kunnen bestellen. Reserveren kan niet, want er zijn geen tafels. We streven echter naar een zo kort mogelijke wachttijd

Valérie Claeys

“Zitbanken zul je hier niet vinden en we zullen er streng op toekijken dat de gezondheidsregels niet worden overtreden. Iedereen moet dus in zijn auto blijven. Ons personeel zal een mondmasker en een scherm dragen. Reserveren kan niet, want er zijn geen tafels. We streven echter naar een zo kort mogelijke wachttijd.”

Drive-in cinema 

De uitbaters zouden ook graag een drive-in cinema voorzien. “Om het wachten wat aangenamer te maken. We kregen echter nog geen toestemming om dat te doen.” 

Op vrijdag 1 mei om 12 uur beginnen de uitbaters met de drive-in tot 14 uur. Daarna openen ze tussen 14 en 18 uur een mobiele ‘Drank & Tearoom(, voor wafels, pannenkoeken, een dame blanche of een chocomousse. Tussen 18 en 21 uur ligt er weer vlees en vis op de grill. Zaterdag begint om 14 uur met de Tearoom en ’s avonds worden warme maaltijden geserveerd. Op zondag 3 mei is er ook ’s middags een grillkaart. De uitbaters willen elk weekend vanaf vrijdagavond hun drive-in openen. “Ook fietsers en wandelaars kunnen even halt houden om een drankje, een wafel of een pannenkoek mee te nemen”, besluit Valérie. Meer info op de  Facebookpagina van het restaurant.

Lees meer