Ben De Clercq (rechts) werd vorig jaar, samen met Hélène Van Peborgh, erkend als 'verdienstelijke inwoner'.
Gemeente Hemiksem Ben De Clercq (rechts) werd vorig jaar, samen met Hélène Van Peborgh, erkend als 'verdienstelijke inwoner'.

Gemeente zoekt ‘verdienstelijke inwoners’

De gemeente gaat ook dit jaar op zoek naar ‘verdienstelijke inwoners’. Die titel wordt toegekend aan Hemiksemnaren die een opvallende, moedige of niet-alledaagse handeling deden, zoals het helpen van personen in nood. Ook inwoners, verenigingen of organisaties die wegens bijzondere prestaties op cultureel, artistiek, maatschappelijk, sociaal, economisch of technisch-wetenschappelijk vlak aan de gemeente een extra impuls gaven, komen in aanmerking.

Een verdienstelijk inwoner dient voorgedragen te worden door derden. De genomineerden hoeven zelf dus niet op de hoogte te zijn van hun nominatie. De ingediende kandidatuur bevat een volledige maar beknopte omschrijving van de verdienstelijke prestatie van de kandidaat, vereniging of organisatie.

Je kan een kandidatuur indienen tot 1 augustus 2019 via de website www.hemiksem.be of via informatie@hemiksem.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer