Een vorige editie van Rock Edegem.
rv Een vorige editie van Rock Edegem.

Rock Edegem zoekt nog helpende handen voor jubileumeditie

De twintigste editie van Rock Edegem staat voor de deur. Het Gemeenteplein is het laatste weekend van juni weer twee dagen het decor voor een gratis en afvalarm festival met budgetvriendelijke drankjes. Voor de jubileumeditie keert De Mens na tien jaar terug naar het festival. Het festival is nog op zoek naar vrijwilligers.

Op zaterdag kapen de deejays van Studio Brussel vanaf 20 uur het Gemeenteplein met de grootste hits en meezingers van de laatste decennia met De Tijdloze Party. De dag nadien zijn er live optredens vanaf 13.30 uur met onder meer  lokaal talent Babette, Slongs, Douglas Firs, Internationals, De Mens en Discobar Galaxie.

“Internationals heeft ons Park-Centrum al verschillende keren in vuur en vlam gezet tijdens de Parkavonden”, zegt fan en burgemeester Koen Metsu (N-VA). “Voor de verjaardag van Rock Edegem halen ze hun instrumenten nog eens van onder het stof. Deze negenkoppige band staat garant voor een tropisch, groovy feest. Blink je dansschoenen maar al op!”

De Mens keert na tien jaar terug

“Ook De Mens kent zijn weg naar Edegem goed”, gaat Lawrence Vancraeyenest verder, schepen voor Jeugd. “Eén van hun allereerste shows speelden ze in jeugdhuis Het Varken en op de tiende verjaardag van ons festival waren ze ook van de partij. Nu, tien jaar later, tekenen ze opnieuw present op ons twintigjarig jubileum. Symbolischer kan haast niet.”

“We sluiten af met Discobar Galaxie”, gaat de schepen verder. “Zij vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan. Na hun broeierige deejayset een vijftal jaar geleden, sturen ze ook deze editie iedereen met een gelukzalig gevoel de zomer in.”

Vrijwilligers

Rock Edegem draait bijna uitsluitend op vrijwilligers. “De manier om het festival gratis te houden”, benadrukt de burgemeester. “Wie Rock Edegem eens van de andere kant van de toog wil beleven, is heel erg welkom.”

Rock Edegem speelt zich af op het Gemeenteplein op 29 en 30 juni. Wie interesse heeft om zaterdag of zondag te helpen op Rock Edegem kan terecht op www.rockedegem.be/word-vrijwilliger.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer