3 House of Empowerment
AWG Architecten House of Empowerment

Stad investeert 3 miljoen in uitbreiding Urban Center met House of Empowerment

De jongerenorganisatie Let’s Go Urban Academy heeft symbolisch de eerste steen gelegd van haar nieuwbouwproject op het Kiel. In september vorig jaar nam de organisatie haar intrek in de stadsfeestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg. Tegen eind dit jaar komt daar het House of Empowerment bij. De stad Antwerpen investeerde 3 miljoen euro in het project.

Let’s Go Urban Academy (LGU Academy) is een organisatie voor en door jongeren die wekelijks ongeveer 1.000 kinderen, tieners en jongeren bereikt. Via disciplines zoals dans, leren ondernemen, media, digitale skills en zang krijgen jongeren de kans om zichzelf te ontplooien. LGU Academy investeert bewust in jongeren en zet in op talenten. Zo krijgen ze de kans om te groeien naar coach of lesgever.

Danszalen

In september 2018 kreeg de organisatie een vaste stek in de voormalige stadsfeestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg 113 in de Antwerpse wijk Kiel. Dankzij een ambitieus renovatieproject veranderde de locatie in het allereerste Urban Center van ons land. LGU Academy ging nog een stap verder en onthulde woensdag de bouwplannen voor het ‘House of Empowerment’ dat op het braakliggend terrein naast de feestzaal zal worden opgetrokken. Het nieuwbouwvolume zal met een overdekte galerij verbonden worden aan de gerenoveerde stadsfeestzaal. Op die manier komen er danszalen, een muziekstudio, kleine ruimtes voor coaching, een lounge en polyvalente ruimtes bij.

“Dit project kan, zeker voor het Kiel, een goede katalysator zijn”, zegt Jinnih Beels, schepen voor Jeugd. “In Antwerpen hebben we een gebrek aan ruimte voor jongeren, en daarom is het hier in deze wijk belangrijk.”

3 House of Empowerment
AWG Architecten House of Empowerment

Volwaardig opleidingscentrum

Gedurende 10 jaar zat de organisatie met haar werking verspreid over de stad. Een eigen plek gaf LGU Academy meer mogelijkheden om samen te werken met de buurt, wijkwerkingen en scholen waar bijvoorbeeld schoolachterstand een groot probleem vormt. Met de komst van het ‘House of Empowerment’ in het Urban Center kan LGU Academy een educatieve werking en een community uitbouwen. Ze willen zo een volwaardig opleidingscentrum worden op maat van jongeren. De stad Antwerpen investeerde 3 miljoen euro in de renovatie en de nieuwbouw samen.

Het ‘House of Empowerment’ zal feestelijk worden geopend tijdens een openingsweekend van vrijdag 22 tot en met zaterdag 23 november 2019.

3 House of Empowerment
AWG Architecten House of Empowerment

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer