2 Zo zou de woontoren eruit gaan zien.
Vooruitzicht Zo zou de woontoren eruit gaan zien.

Virtuele manager levert brood aan huis en wast je auto in nieuwe woontoren op Linkeroever

Stel je voor: je woont in een appartement en je wil samen met een aantal buren wekelijks een yoga-instructeur laten langskomen. Je strijk wordt tijdens die yoga-les opgepikt en je wagen gewassen. En elke zondag brengt de bakker verse croissants aan je voordeur. Dat kan binnenkort in UpperLeft, een nieuwbouwproject op Linkeroever. Het wordt de allereerste woontoren met een ‘virtuele manager’ in de vorm van een app.

Op Linkeroever werd de eerste steen gelegd voor wat de modernste woontoren van België moet worden. UpperLeft komt op de Regatta-site aan het Galgenweel en telt 186 appartementen. Maar het paradepaardje van de nieuwbouw is een virtuele manager. Het gaat om een service-app waarmee de bewoners niet alleen met elkaar kunnen communiceren, maar ook allerlei diensten regelen of events organiseren. Als bewoner zal je zo via je smartphone bijvoorbeeld een deelwagen kunnen reserveren die vlak voor je deur klaar staat, je auto laten wassen via een carwash-service, de klusjes- of poetsdienst reserveren, en zelfs zumba- of yogalessen organiseren in één van de gemeenschappelijke ruimtes. De basis voor het platform is al af, maar opvallend: vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht werkt de app nu nog verder uit in samenspraak met de toekomstige bewoners.

Gent

Het flatgebouw op Linkeroever zal wel niet de eerste nieuwbouw zijn die werkt met dergelijk systeem. Projectontwikkelaar Artenys ontwikkelde in gent jaren geleden al een dergelijke applicatie op maat van de bewoners. “Ook deze app zal samen met de bewoners ontwikkeld worden. Simpelweg omdat zij zullen bepalen wat er allemaal nodig is, gaande van een gemeenschappelijke televisieruimte, een poolruimte tot een wekelijkse instructeur, enzovoort”, vertelt Colin Sewalt, Commercieel Directeur Vooruitzicht

Het moderne gebouw dat op Linkeroever in Antwerpen wordt opgetrokken, maakt deel uit van de nieuwe stadsontwikkeling aan het Galgenweel op Linkeroever. Met de stadsuitbreiding komen er 1.550 woningen bij, die zo een 5.000 nieuwe inwoners zullen aantrekken. 

Toekomstige bewoners zullen ook toegang krijgen tot tal van sport- en recreatiemogelijkheden in hun nieuwe wijk, zoals de vele watersporten op het Galgenweel, een urban sports-terrein en een Finse looppiste. Tegen 2025 zal Linkeroever bovendien over meer dan 70 hectare groenruimte beschikken, waarmee het de groenste stadsbuurt van Antwerpen zal zijn.

Integratie met bedrijfsleven

De woontoren UpperLeft krijgt ook een grote, publieke ‘food hub’. Zo zullen ook de andere bewoners van Linkeroever en de vele professionals in de buurt er kunnen aperitieven, lunchen, dineren of inkopen doen bij de beenhouwer.

Het project zou klaar zijn in het voorjaar van 2022. Ongeveer de helft van de beschikbare appartementen zijn inmiddels verkocht.

2 UpperLeft
Vooruitzicht UpperLeft

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer