2
Marc De Roeck

Zwarte rookpluim boven Antwerpen-Zuid: situatie onder controle, ramen en deuren kunnen terug open

Er doemde dinsdagmiddag opeens een zwarte rookpluim op boven Hoboken. Om een nog onbekende reden brak er brand uit in een leegstaande loods. Er vielen geen gewonden en de brandweer had de situatie snel onder controle: “Ramen en deuren mogen terug geopend worden.”

Het zou gaan om een brand in een oude fabrieksloods van velgenfabrikant Hayes Lemmerz aan Lageweg. “Het ging over een klein maar hevig brandje in leegstaande fabrieksgebouwen”, zegt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. “Er vielen geen gewonden, de situatie was snel onder controle. Tot zover wij weten moest niemand geëvacueerd worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Die zal verder onderzocht worden.”

Kwaad opzet

Rond 15.00 uur raadde de brandweer aan aan buurtbewoners om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Een kwartiertje later was de situatie al onder controle en konden bewoners ramen en deuren terug openen.

Kwaad opzet kan volgens de lokale politie nog niet worden uitgesloten. Mogelijk werden verschillende hooibalen opzettelijk in brand gestoken in de loods. Het dak raakte beschadigd.

2 De rookpluim boven Antwerpen-Zuid was van ver te zien dinsdagnamiddag.
Brandweer Zone Antwerpen De rookpluim boven Antwerpen-Zuid was van ver te zien dinsdagnamiddag.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer