2 De woning ligt verscholen achter een haag en tussen hoge bomen.
Bollen De woning ligt verscholen achter een haag en tussen hoge bomen.

Bejaarde dame en mindervalide zoon bestolen in eigen villa door daders die zich uitgeven voor politie. “Dit wens je niemand toe, hopelijk kunnen we ooit nog gewoon slapen” zegt de dame.

Een 76-jarige dame uit de Kloosterstraat in Hoegaarden hoorde donderdagavond rond 22.55 uur een luide slag in haar woning. Ze stond op om te kijken, maar de dame zag niets abnormaals. Tien minuten later hoorde ze opnieuw een harde slag en kwam er een man de woonkamer binnen waar het slachtoffer op dat moment tv aan het kijken was. De man legde zijn hand op haar mond en nam haar polshorloge af. 

Er kwamen nog twee mannen de trap af, gevolgd door de 55-jarige zoon van de vrouw. De overvallers namen ook het horloge van de zoon af. De zoon, die een beperking heeft, lag boven te slapen en had de twee mannen betrapt terwijl ze de slaapkamer van zijn moeder doorzochten. De daders sloegen op de vlucht via een raam dat ze hadden geforceerd. 

Huis doorzocht en juwelen gestolen

Nadat de mannen weg waren, bleek dat grote delen van het huis doorzocht waren en dat er vooral veel juwelen gestolen waren uit de kamer van de vrouw. Het precieze nadeel is nog niet gekend. De daders spraken Frans en waren in het zwart gekleed. Minstens één dader droeg een bivakmuts en handschoenen. Het labo kwam ter plaatse om sporen op te nemen. De lokale recherche van PZ Getevallei onderzoekt de diefstal met geweld en braak. De slachtoffers liepen lichte verwondingen op doordat de mannen hen in bedwang hielden. Ze waren wel zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen.

Bewoners volledig verrast, daders geven zich uit voor politie

 De dame en haar zoon zijn daags nadien nog steeds aangedaan. “Zoiets wens je écht niemand toe” zegt de dame. “Dit is helemaal niet tof en we zijn er nog steeds niet goed van. Mijn zoon was al slapen en ik was nog even tv aan het kijken toen ik iets hoorde. Daarop ben ik opgestaan, het licht aangeknipt en ben in en rond het huis gegaan. Niets abnormaals te zien en ben ik dus verder tv gaan kijken. Even later hoorde ik opnieuw iets en ging naar de hall. Nog voor ik iets kon doen kwam ik dus, welliswaar in het donker, i oog te staan met een inbreker. Hij riep nog naar mij :”Madame, police...madame, police...’ waarop die me vastgreep. Dan ben ik maar beginnen roepen en me verweren. Met mijn elleboog kon ik toch nog op de lichtschakelaar duwen. De man was volledig het het zwart gekleed en droeg een bivakmuts. Hij legde zijn hand over mijn mond zodat ik niet meer kon roepen. Even later kwamen er nog twee dieven met mijn zoon naar beneden. Ze bevolen hem te blijven zitten en sloegen op zijn armen. Ook zijn horloge rukten ze af. Intussen doorzocht één van de drie verder mijn slaapkamer en nam alle juwelen mee. Niet enkel de zakelijke waarde maar zeker de emotionele waarde treft me. Van die juwelen waren heel wat familiestukken.”

Buren merken amper iets

De dame en haar zoon wonen in een grote villa in de Kloosterstraat, amper zichtbaar vanaf de straatzijde verscholen achter een haag en tussen enkele hoge bomen. Buren van de andere villa’s hebben die avond niets speciaals gehoord of verdachts opgemerkt. Wél hoorden bewoners wat verderop in de Kloosterstraat iets na 23 uur het geluid van een wagen die met gierende banden wegreed, en dan nog in de verkeerde rijrichting van de eenrichtingsstraat.

2 De villa is amper van de straatzijde zichtbaar.
Bollen De villa is amper van de straatzijde zichtbaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer