De Sint-Jan-Evangelistkerk in Hoxem.
HCH De Sint-Jan-Evangelistkerk in Hoxem.

Dakwerken nodig aan kerken van Hoxem en Meldert

Er zouden een aantal dringende herstellingen moeten uitgevoerd worden aan de Sint-Jan-Evangelistkerk in Hoxem. Aan de Sint-Ermelindiskerk van Meldert vragen de goten om een dringend herstel.

“Voor de kerk van Hoxem hebben we een onderhoudscontract met IGO. Door op het dak te gaan, werd schade vastgesteld, die van beneden niet meteen te zien is”, aldus burgemeester van Hoegaarden Jean-Pierre Taverniers. “De schaliën hebben een grote overlapping, maar als er één ontbreekt is er insijpeling.” IGO maakte een offerte op van 31.003,53 euro, btw inbegrepen, voor de kerk van Hoxem. De offerte werd technisch en financieel besproken met de erfgoedconsulente van Vlaanderen en Monumentenwacht en kan worden uitgevoerd. Er kan een aanvraag voor erfgoedpremie worden ingediend. Op basis van de raming zal die premie 15.373,65 euro bedragen, zodat de eigen inbreng van de gemeente 15.629,88 euro wordt.

Het algemeen beheersplan Meldert zou kunnen dienstdoen voor subsidieaanvragen voor werken aan de kerk en de kapel in Meldert, enkel voor het exterieur, maar ook dat blijft een grote brok. Deze maand wil de gemeente daarover nog eens samenzitten met de kerkfabriek.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer