De zesdejaars zetten een ondernemersmarkt op
VDT De zesdejaars zetten een ondernemersmarkt op

Kinderen leren ondernemen in VBS Mariadal

De leerlingen van het zesde leerjaar van VBS Mariadal uit Hoegaarden sloten hun project over ondernemen af met de jaarlijkse markt: Kid@bizz. Die werd bezocht door de andere leerlingen van de school.

“De voorbije maand kregen de leerlingen les over de basisbeginselen van economie en startten ze hun eigen mini-onderneming op. Ze werkten in groepen en maakten producten rond het thema herfst”, zegt Brecht Cuypers, leerkracht zesde leerjaar. “Er werden realistische prijzen berekend, men hield rekening met een goede plaats en er werd sterk ingezet op het maken van promotie. En samenwerking was nodig om het doel van elke onderneming te bereiken: winst maken.”

De opbrengst van deze activiteit gaat integraal naar het budget voor de zeeklassen die op het einde van dit schooljaar gepland staan. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer