Landbouwgrond wordt 2 jaar werfruimte

De komende twee jaar wordt een veld in Hoegaarden langs de steenweg Hauthem- Meldert het centrum van de renovatiewerken van Hauthem en de Kauterhof. Een veld van landbouwer Fernand Fillé zal als werfruimte fungeren. Volgens de planning zal het project twee jaar duren.

Het veld is volledig omgeven door afsluitingen en de teelaarde wordt aan de kanten opgehoogd
HCH Het veld is volledig omgeven door afsluitingen en de teelaarde wordt aan de kanten opgehoogd

De voorbereidende werken voor de aanleg van de gescheiden riolering in Sint-Catharina Hauthem zijn al van start gegaan. De werken van Aquafin beginnen pas half september. Begin oktober start de aanleg van rioleringen.

Ondertussen wordt gewerkt aan de aanleg van een werf op een veld tussen Hauthem en Meldert. “Het terrein is volledig afgespannen met afsluitingen en momenteel wordt de teelaarde, de goede grond,  verwijderd en tegen de zijkanten geduwd. In het midden wordt dan fundering aangelegd voor de camions en komt er een breekwerk. Daar zal veel gestockeerd worden en komt er een betoncentrale. Als de werken klaar zijn, wordt alles opgebroken en wordt de teelaarde weer over het veld aangebracht”, vertelt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).

In fase 1 van de werken wordt Hauthem van aan de cabine naar beneden tot op het kruispunt aangepakt. Half januari volgt fase 2 met de werken richting kapel en de aanleg van een bufferbekken en de aanleg van riolering richting Sluppe. In fase 3 wordt Hauthem van aan de cabine tot aan de weg naar Meldert aangepakt. De vierde en laatste fase is de aanpak van de Kauterhof van boven tot beneden aan de Loriersstraat. Alles zou voor het bouwverlof 2021 moeten klaar zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer