Opening van twee trage wegen in ruilverkaveling

Op zaterdag 19 oktober worden in Hoxem en Kumtich twee extra trage wegen heropend tijdens de ‘Dag van de trage weg’ door de Vlaamse Landmaatschappij, samen met de gemeenten Tienen en Hoegaarden, in de ruilverkaveling Willebringen. Het gaat om twee oude holle wegen. 

2 Wegen in de ruilverkaveling Willebringen
Bollen Wegen in de ruilverkaveling Willebringen

De holle wegen, die de laatste decennia volgestort werden met allerhande afval zijn geruimd en in hun oude staat hersteld. Hierdoor ontstaan twee nieuwe trage wegen: de eerste aan de Doornestraat in Hoxem-Hoegaarden, de tweede op de Kapittelberg in Kumtich.

De opening gaat van start om 14 uur aan de Lourdeskapel aan de Doornestraat in Hoxem. Van daar wordt door de eerste holle weg gewandeld om vervolgens aan de Kapittelberg in Kumtich de tweede holle weg in te wandelen. Dit gebeurt dan omstreeks 15 uur. Bij beide wegen wordt een woordje uitleg gegeven door de Vlaamse Landmaatschappij en de gemeenten Tienen en Hoegaarden.

2 Afspraak aan de Lourdeskapel in de Doornestraat
Christian Hennuy Afspraak aan de Lourdeskapel in de Doornestraat

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer