Het Druivenfestival in Hoeilaart lokt elk jaar heel wat volk de straat op.
Foto Dieter Nijs Het Druivenfestival in Hoeilaart lokt elk jaar heel wat volk de straat op.

‘Om van te snoepen’ is thema van 72ste Druivenfestival

De 72ste editie van het Druivenfestival, dat op 13, 14, 15 en 16 september in het centrum van Hoeilaart plaatsvindt, staat volledig in het teken van gastronomie. Het thema is dan ook ‘om van te snoepen’. In juni wordt een eerste deel van het programma bekendgemaakt.

“Festivalbezoekers konden in het najaar thema’s voorstellen voor de 72ste editie van het Druivenfestival”, zegt Erwin Gysens, voorzitter van het festivalcomité. “We kregen in totaal vijftig ideeën binnen. Eén van de populairste thema’s was gastronomie.” Daarom koos de organisatie voor ‘om van te snoepen’ als thema.

“Spontaan denk je bij dit thema natuurlijk aan de overheerlijke tafeldruif, maar ook aan de traditionele kaastaart”, vult schepen Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart) aan. “Om van te snoepen heeft ook een romantisch kantje. Iedereen kent wel iemand om op te eten, omdat hij of zij zo schattig, lief en formidabel is.”

De straten van Hoeilaart zullen midden september dan ook bol staan van de felgekleurde lolly’s, slagroomtaarten, toverballen, hartjes, liefdesverklaringen en trouwpartijen. In juni worden op de website www.druivenfestival.be de eerste acts bekendgemaakt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer