Daar gaat het oude gebouw van woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe. Begin juli is het helemaal met de grond gelijkgemaakt.
Baert Marc Daar gaat het oude gebouw van woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe. Begin juli is het helemaal met de grond gelijkgemaakt.

Afbraak 137 jaar oude gebouw Hof ten Doenberghe gestart

Langs de Groenendaalsesteenweg in Hoeilaart is een aannemer gestart met de afbraak van het voormalige gebouw van woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe. Het ‘Hospice’, zoals het gebouw in de volksmond genoemd wordt, moet plaats ruimen voor het nieuwe kinderdagverblijf.

Het pand, dat in 1882 gebouwd werd door de Liefdadigheidskring, stond ondertussen al een tijdje leeg nadat de nieuwbouw van woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe geopend werd. Tijdens de vorige legislatuur besliste het schepencollege om het gebouw af te breken en er de nieuwe gemeentelijke kribbe op te bouwen. Er kwam heel wat protest tegen die beslissing, maar inmiddels is men gestart met de afbraak.

Als de werken volgens plan verlopen, dan moet het hele gebouw rond 5 juli afgebroken zijn. Tot dan geldt er tussen 7 en 16 uur een parkeerverbod op een aantal plaatsen in de Groenendaalsesteenweg. Buiten de werkuren en in het weekend mogen de parkeerplaatsen wel ingenomen worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer