Het oude rusthuis van Hoeilaart gaat binnenkort tegen de vlakte.
Baert Marc Het oude rusthuis van Hoeilaart gaat binnenkort tegen de vlakte.

Afbraak oud rusthuis start op 13 mei

Een aannemer start op maandag 13 mei met de afbraak van het oude rusthuis van Hoeilaart. In de plaats komt de nieuwe gemeentelijke kribbe.

‘Het hospice’, zoals het oude rusthuis op de woonzorgsite Den Dumberg in de volksmond genoemd wordt, werd in 1882 door de Liefdadigheidskring van Hoeilaart gebouwd, maar verloor door een aantal renovatiewerken in de loop der jaren haar historische waarde. Omdat een verbouwing van het pand om het aan te passen aan de hedendaagse zorgnoden volgens de gemeente niet realistisch is, werd beslist om het af te breken.

Op maandag 13 mei wordt het gebouw leeggemaakt. Daarnaast wordt de verbinding met het huidige woonzorgcentrum afgesloten en zal de toegangsweg naar het rusthuis aangepast worden in functie van de geplande nieuwbouwwerken. Het oude hoofdgebouw gaat vanaf 3 juni onder de sloophamer. De ingewerkte steen die in de inkomportiek de oprichting van de Liefdadigheidskring in de kijker zette, zal achteraf in de nieuwe infrastructuur een plaats krijgen. Verwacht wordt dat de afbraakwerken aan de start van de zomervakantie afgerond kunnen worden.

In de plaats van het oude rusthuis komt de nieuwe gemeentelijke kinderkribbe. Een startdatum voor die bouwwerken is er nog niet. De aannemer wordt binnenkort aangesteld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer