Op de parkeerplaatsen aan de begraafplaats wordt binnenkort het regime van tijdelijk parkeren ingevoerd.
Baert Op de parkeerplaatsen aan de begraafplaats wordt binnenkort het regime van tijdelijk parkeren ingevoerd.

Binnenkort maximaal drie uur parkeren aan begraafplaats

Aan de begraafplaats van Hoeilaart mogen automobilisten hun wagen binnenkort slechts drie uur parkeren. Op de zeven parkeerplaatsen langs de Jezus-Eiksesteenweg wordt immers ‘tijdelijk parkeren’ ingevoerd om de parkeerproblematiek op te lossen.

“Ik kreeg van een aantal inwoners te horen dat ze nog moeilijk konden parkeren aan de begraafplaats” zegt gemeenteraadslid Roby Guns (Open Vld). “Ze willen een bloempje of een plantje op het graf van hun man, vrouw of familie zetten, maar vinden geen parkeerplaats.” De reden? Buurtbewoners parkeren er hun wagen.

Maar daar komt nu een einde aan, want zowel de mobiliteitsraad als de gemeenteraad zetten het licht op groen om een reglement van tijdelijk parkeren in te voeren. Concreet zal er van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 uur maximaal drie uur geparkeerd mogen worden. Automobilisten moeten er hun parkeerschijf leggen. “Het zijn namelijk parkeerplaatsen die voorzien zijn voor bezoekers”, zegt mobiliteitsschepen Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart). “Buurtbewoners kunnen nog steeds onbeperkt parkeren op zondag en op andere dagen vóór 9 uur en na 18 uur.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer