Baert Marc

Eigenaar pand waarin cannabisplantage stond ontkent elke betrokkenheid

Een 51-jarige man riskeert 36 maanden cel voor het uitbaten van een cannabisplantage. In een huis waarvan hij de eigenaar was stond een plantage met 700 planten. “Ik wist daar echt niets van”, klonk het tegen de rechter.

In juni 2015 kreeg de politie informatie dat er cannabis werd geteeld in een pand aan de Jean Velgestraat. Een huiszoeking werd uitgevoerd en de informatie bleek correct te zijn. Niet minder dan 700 planten werden aangetroffen. Daarnaast werden reeds 1014 planten geoogst. In isolatiemateriaal aan de muur werd bovendien een kalasjnikov aangetroffen. Om de plantage draaiende te houden werd elektriciteit afgetapt door de elektriciteitskast, die gelegen was in de kelder, te manipuleren. Omdat de eigenaar de enige persoon was die een sleutel van de kelder had keken de speurders al snel. Zelf ontkende hij voor de rechter elke betrokkenheid. “Ik verhuur dat huis en ben er zelf nooit”, hield hij vol. De zogenaamde huurder kon niet geïdentificeerd worden omdat er met zijn identiteitspapieren geknoeid was. Wel bleek een zekere A. regelmatig in het pand geweest te zijn. Aan de hand van de camera’s met nummerplaatherkenning bleek dat hij zich regelmatig in de buurt van de woning bevond. Bovendien bleek deze man al 27 veroordelingen, waaronder ettelijke voor drugsfeiten, verzameld te hebben.  Ook hij riskeert 36 maanden cel maar hij liet verstek gaan voor de behandeling van de zaak. Uitspraak op 5 september. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer