De betonnen blokken in de IJzerstraat zorgen voor minder sluipverkeer in de wijk Pittoreque, maar in de wijk ‘t Roth is het aantal wagens toegenomen.
Baert Marc De betonnen blokken in de IJzerstraat zorgen voor minder sluipverkeer in de wijk Pittoreque, maar in de wijk ‘t Roth is het aantal wagens toegenomen.

Gemeente zoekt oplossing voor toegenomen sluipverkeer in wijk ’t Roth

Het schepencollege van Hoeilaart gaat op zoek naar oplossingen om het toegenomen sluipverkeer in de wijk ’t Roth aan te pakken. Uit een evaluatievergadering rond de proefopstelling in de IJzerstraat blijkt dat de bewoners van de wijk Pittoresque minder sluipverkeer moeten slikken, maar dat het probleem zich verplaatst heeft naar ’t Roth.

Omdat heel wat automobilisten in de ochtendspits de drukke Terhulpensesteenweg richting Brussel ontweken door via de wijk Pittoresque te rijden, startte de gemeente Hoeilaart midden maart met een proefproject. Daarbij werd onder meer de verbinding van de Terhulpensesteenweg met de IJzerstraat onderbroken met betonblokken. Deze week organiseerde het schepencollege een evaluatievergadering met de inwoners.

“Daaruit bleek dat de bewoners van de IJzerstraat – en bij uitbreiding de bewoners van de hele wijk Pittoresque – overwegend tevreden zijn met de ingreep”, zegt mobiliteitsschepen Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart). “Maar door de knip van de IJzerstraat verschoof het sluipverkeer blijkbaar naar de wijk ’t Roth. Vooral de Meutedreef blijkt een pijnpunt. We zullen nu binnen het college en samen met de mobiliteitsdienst bekijken hoe we dit probleem kunnen aanpakken. Dit alles zal trouwens in een groter plaatje passen, want we gaan ook de verkeersafwikkeling rond de twee Hoeilaartse scholen herbekijken. Een timing hiervoor is er momenteel evenwel nog niet.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Van Calster

    Het sluipverkeer kwam voorheen al meer door het 't Roth dan door Pittoresque? Vermits de Ijzerstraat beide wijken verbind. Nu valt het gewoon meer op omdat ze allemaal richting Meutedreef gaan en niet meer de helft via de Ijzerstraat. Ze hadden een proefopstelling moeten maken voor de Nilleveldstraat. Bijna al het sluipverkeer dat door beide wijken passeert komt langst daar de wijken binnen.

Lees meer