Marc Baert

Man parkeert wagen op stoep voor nachtwinkel...en eindigt in cel

Een 31-jarige man uit Hoeilaart riskeert 5 maanden cel met uitstel voor geweld tegen een agent en weerspannigheid. De verdediging vraagt de vrijspraak.

De man was 2 jaar geleden na zijn werk op een werf enkele biertjes gaan drinken op café. Hierna reed hij naar huis. In de wagen merkte hij dat hij geen sigaretten meer had dus stopte hij in het centrum van Hoeilaart voor een nachtwinkel. Omdat het toch maar voor even was parkeerde hij zich half op de stoep vlak voor de nachtwinkel. Net op dat moment reed een patrouille voorbij die natuurlijk de opvallende geparkeerde wagen bemerkten. Bovendien roken ze een alcoholgeur toen ze de man aanspraken op zijn asociaal parkeergedrag. De ademtest bleek positief en een agent stelde voor om zelf de wagen elders te parkeren. Hierop vroeg de agent de sleutelbos van de man en haalde de autosleutel er vanaf. “De sleutel van de kluis van mijn cliënt hing er echter ook aan en dus voelde hij zich ongemakkelijk toen hij die agent met zijn sleutelbos zag. Door een communicatiestoornis had hij niet door dat die enkel geïnteresseerd was in zijn autosleutel”, aldus zijn advocaat.

Ruwe handen

Een misverstand met grote gevolgen, want de man stormde op de agent af. Toen deze zijn arm uitstak om afstand te houden duwde hij deze bruusk weg. “De agent liep hierbij lichte verwondingen op doordat mijn cliënt zeer ruwe handen heeft van het zeulen met kasseien (wat hij op zijn werk doet red.)”, aldus de verdediging. Uiteindelijk werd de man ondanks fel tegenstribbelen tegen de grond gewerkt en overmeesterd. Het wegslaan en verwonden van de agent werd door het parket gekwalificeerd als ‘slagen en verwondingen’, het verzetten tegen de arrestatie als ‘weerspannigheid’. De verdediging vraagt om de vrijspraak. “Hij heeft alles gedaan wat ze vroegen. Enkel bij die sleutel ging het mis. Heeft hij echt een misdrijf gepleegd? Ik vraag het mij af”, aldus zijn advocaat. De rechter zal op 21 mei antwoord geven op die vraag. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Micheline Baetens

    Hilarisch... Die argumenten van de verdediging!

  • JEAN-PAUL HEYVAERT

    Rechtover de nachtwinkel is er een heel grote parking...... Geen pardon.

Lees meer