4 Het paard was na de interventie nog danig onder de indruk van de feiten.
Nijs Het paard was na de interventie nog danig onder de indruk van de feiten.

Paard schrikt van fietser en belandt in vijver: ruiter afgevoerd

In het Vlaams-Brabantse Hoeilaart is een ruiter zondagmiddag afgevoerd nadat ze met haar paard in een vijver in het Zoniënwoud belandde. Het paard schrok van een fietser en sprong uit angst in het water. De brandweer kon het dier uit zijn hachelijke situatie redden.

“Buren kwamen ons rond 15 uur verwittigen omdat er een paard in één van de vijvers in het Zoniënwoud beland was”, vertelt één van de omstaanders. “Met onze tractor hebben we geprobeerd om het dier uit het water te halen. Mijn schoonbroers en man sprongen ook de vijver in, maar vergeefs. Daarop hebben we de brandweer gebeld. Die kon het dier uiteindelijk aan land krijgen.”

4 Enkele mannen sprongen in het water om het paard uit de vijver te halen, maar vergeefs.
Nijs Enkele mannen sprongen in het water om het paard uit de vijver te halen, maar vergeefs.

De ruiter die mee in het water belandde, moest ter plaatse verzorgd worden. Door de schrik werd ze onwel en werd ze afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de dierenarts die ter plaatse kwam, stelde het paard het ondanks de opgelopen stress goed.

4 In deze vijver kwam het paard terecht nadat het geschrokken was van een voorbijrijdende fietser.
Nijs In deze vijver kwam het paard terecht nadat het geschrokken was van een voorbijrijdende fietser.
4
Nijs

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer