De proefopstelling in de IJzerstraat blijft behouden.
Baert Marc De proefopstelling in de IJzerstraat blijft behouden.

Proefopstelling sluipverkeer IJzerstraat blijft behouden

De proefopstelling die in het voorjaar in de IJzerstraat in Hoeilaart geplaatst werd om het sluipverkeer tegen te houden, blijft behouden. Dat heeft de gemeenteraad maandag beslist. De volgende maanden zal nagegaan worden welke andere maatregelen genomen kunnen worden om het sluipverkeer nog verder terug te dringen.

Op advies van de mobiliteitsraad en rekening houdend met de evaluatie door de bewoners besliste de gemeenteraad om de proefopstelling in de IJzerstraat te behouden. Zo blijft de verbinding tussen de Terhulpensesteenweg en de IJzerstraat afgesloten, wordt er tussen het kruispunt met de Albert Vanlaethemstraat en de woning IJzerstraat 1 tussen 6.30 en 9 uur eenrichtingsverkeer ingevoerd richting de Albert Vanlaethemstraat, net als tussen het kruispunt met de Charles Coppensstraat en de woning Vosdellestraat 37. Automobilisten zullen de IJzerstraat en de Vosdellestraat wel nog in beide richtingen uit kunnen rijden.

Door de maatregelen in de IJzerstraat nam het sluipverkeer in de wijk ’t Roth lichtjes, maar onvoldoende af. Daarom zal nagegaan worden hoe het sluipverkeer dat via de Nilleveldstraat naar de Meutedreef rijdt, op een veilige manier georganiseerd kan worden. Daarnaast wordt ook aan een veilige schoolomgeving rond de twee Hoeilaartse scholen gewerkt.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jean-pierre De Meersman

    DOE eerst iets aan al die op de stoep geparkeerde en rijdende auto’s $£¥&€@ Knuffels leggen help NIET Heren van de gemeenteraad ga soms eens te voet van de dorpskern naar het station en zie hoe de stoepen er bij liggen en tel hoeveel wagens er fout geparkeerd staan

Lees meer