Brussels justitiepaleis, waar de zaak zal behandeld worden
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de zaak zal behandeld worden

Ruiter in september voor rechter voor beweerd misbruik

De Brusselse correctionele rechtbank buigt zich op 18 september over het proces tegen de rij-instructeur van een manège uit Hoeilaart. De man wordt vervolgd voor seksueel misbruik van verschillende leerlingen. Ook zijn ouders, die de manège uitbaten, moeten terechtstaan omdat ze de meisjes zouden geïntimideerd hebben en geen hulp zouden geboden hebben.

De 26-jarige Naoufal D., de zoon van de manège-eigenaars en regerende Marokkaanse kampioen dressuur, wordt ervan verdacht dat hij minstens tussen 2006 en 2010 verschillende tienermeisjes zou verkracht hebben. De man zou zou zich aan minstens vier meisjes vergrepen hebben toen die 10 tot 14 jaar oud waren. Hij zou misbruik gemaakt hebben van zijn positie in de manège en zijn aanzien als ruiter om de meisjes te benaderen en te verleiden. Eerst zou hij de meisjes in de stallen betast hebben en later zou hij hen meegenomen hebben naar een slaapkamer in de manège om seksuele betrekkingen met hen te hebben. De meisjes zouden ook herhaaldelijk op de manège zijn blijven slapen. Als een meisje niet op zijn avances inging, zou hij ermee gedreigd hebben haar niet meer te helpen om een betere ruiter te worden. Eén van de meisjes was 13 toen de feiten plaatsvonden en is momenteel 21 jaar oud. Zij diende klacht in en stelde zich burgerlijke partij, net als een tweede slachtoffer. De twintiger zou echter nog minstens twee andere meisjes misbruikt hebben. Zowel Naoufal D. als zijn ouders hebben steeds alle beschuldigingen aan hun adres ontkend. In het voorjaar van 2017 verwees de Brusselse raadkamer hen echter door naar de correctionele rechtbank.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer