Voorzitter van ERC Hoeilaart Gino Vandervoort doet er nog een jaartje bij. Zijn club is ondertussen ook gered.
Baert Marc Voorzitter van ERC Hoeilaart Gino Vandervoort doet er nog een jaartje bij. Zijn club is ondertussen ook gered.

Toekomst ERC Hoeilaart en haar 250 jeugdspelers gered

Dankzij reanimatievergadering in februari beschikt club over nieuwe tienkoppige jeugdcel

De 250 jeugdspelers van ERC Hoeilaart moeten dan toch niet op zoek naar een nieuwe club. In februari hing de toekomst van ERCH nog aan een zijden draadje, omdat de helft van het bestuur dreigde te vertrekken en de jeugdwerking op sterven na dood was, maar dankzij een reanimatievergadering werd een nieuwe, tienkoppige jeugdcel opgericht. Ook vertrekt uiteindelijk slechts één bestuurslid.

Het zag er niet al te best uit voor ERC Hoeilaart in februari. Drie bestuursleden - secretaris Serge Muyldermans, penningmeester Willy Stakenborg en voorzitter Gino Vandervoort – gaven immers aan te zullen vertrekken op het einde van het seizoen. Daarmee zou de club in één klap de helft van haar bestuursleden verliezen. Bovendien zou dit ook een doodsteek voor de jeugdwerking betekenen. Om de club alsnog te redden, werd in februari dan ook een reanimatievergadering georganiseerd. Na afloop was voorzitter Gino Vandervoort voorzichtig positief. “Maar het is nog te vroeg om te stellen dat de club gered is”, klonk het toen.

Van de drie bestuursleden die aanvankelijk dachten te vertrekken, sluit er uiteindelijk slechts één de deur van de club achter zich

Gino Vandervoort

Vandaag spreekt de voorzitter echter andere taal. “ERC Hoeilaart blijft bestaan”, aldus een opgeluchte Gino Vandervoort. “Van de drie bestuursleden die aanvankelijk dachten te vertrekken, sluit er uiteindelijk slechts één de deur van de club achter zich. Penningmeester Willy Stakenborg stopt, maar ikzelf blijf nog één seizoen aan het roer en secretaris Serge Muyldermans zag zijn professionele uitdaging in het buitenland in het water vallen en blijft toch bij de club. Daarnaast hebben we een nieuwe, tienkoppige jeugdcel opgericht. Afgelopen weekend organiseerde die cel voor het eerst ons jeugdtornooi en dat was een regelrecht succes. Ze kregen zelfs de steun van een twintigtal vrijwilligers. Dat hadden we hier nog nooit meegemaakt (lacht).”

22 jeugdploegen

Ondertussen is de jeugdcel al volop met de voorbereidingen van volgend seizoen bezig. “We zitten zelfs al op schema wat het aantal jeugdtrainers betreft”, verduidelijkt Vandervoort. “Ondanks de perikelen over de toekomst hebben we geen afscheid moeten nemen van spelertjes, waardoor onze 22 jeugdploegen al zo goed als vol zitten. We zullen hoogstwaarschijnlijk zelfs jeugdspelers moeten weigeren, omdat we volgend seizoen op slechts één terrein kunnen voetballen door de vernieuwingswerken aan de hele sport- en jeugdsite Koldam. Nadien zullen we over één volwaardig en één kleiner terrein beschikken.”

De toekomst van ERC Hoeilaart mag dan misschien wel gered zijn, toch zal de club na volgend seizoen op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter. “Gezien de sportieve malaise (ERCH zakt naar tweede provinciale, red.) krijg ik niet over mijn hart om nu al te stoppen. We mikken volgend seizoen op een plek in de top drie, zodat ik met een gerust gemoed de fakkel kan doorgeven. We zien dan wel of we een geschikte opvolger vinden.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer