Het parket kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.
Marc Baert Het parket kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Twee zwaargewonden bij ongeval op Overijsesteenweg

Op de Overijsesteenweg in Hoeilaart zijn zaterdagnamiddag twee zwaargewonden en twee lichtgewonden gevallen bij een zwaar ongeval. Een van de slachtoffers was een kind van 4 jaar oud. Volgens de eerste vaststellingen reed een van de voertuigen veel te snel.

Bij het ongeval waren drievoertuigen betrokken. Dat gebeurde omstreeks 17.30 uur op de Overijsesteenweg in Hoeilaart, even voorbij de kruising met de Albert Biesmanslaan. De hulpdiensten kwamen met meerdere ploegen ter plaatse en de inzittenden van twee voertuigen moesten door de brandweer bevrijd worden.

In totaal vielen er 2 zwaargewonden en 2 lichtgewonden. Geen van de slachtoffers verkeerde in levensgevaar. Een van de inzittenden was een meisje van 4 jaar oud, maar zij raakte slechts lichtgewond.

Volgens buurtbewoners gebeurde het ongeval na een inhaalbeweging. “Het gaat volgens de eerste vaststellingen inderdaad om een geval van overdreven snelheid”, zegt burgemeester van Hoeilaart Tim Vandeput (Open VLD). “Een van de wagens zou vlak voor het ongeval aan hoge snelheid door het rode licht gereden zijn op de kruising van de Koldamstraat en de Albert Biesmanslaan.”

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.  Die stelde al vast een van de wagens, een Ford Focus, een voorligger wou inhalen in de flauwe bocht van de steenweg, wat daar verboden is. Daarbij raakte de Ford een Fiat die uit de andere richting kwam. Door de klap begon de Ford te tollen en raakte hij de wagen die hij probeerde in te halen.

Alle betrokken voertuigen werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer