De hondenlosloopweide bevindt zich in de Watertorenstraat.
Baert De hondenlosloopweide bevindt zich in de Watertorenstraat.

Viervoeters kunnen voortaan ravotten in hondenlosloopweide

In de Watertorenstraat in Hoeilaart kunnen baasjes hun viervoeters voortaan laten ravotten in de pas geopend hondenlosloopweide. Die weide is elke dag open van 8 tot 20 uur.

Omdat honden overal aan de leiband moeten, besloot het schepencollege van Hoeilaart om een hondenlosloopweide in te richten. Daar kunnen de viervoeters onder toezicht van hun baasjes zonder leiband ravotten. De weide heeft twee ingangspoortjes: eentje voor bezoekers en een grotere voor de onderhoudsdiensten. Het terrein werd afgebakend met een houten afsluiting. Van op een zitbank kunnen de baasjes hun hond in de gaten houden.

Het schepencollege benadrukt dat de losloopweide geen hondentoilet is. Zo moeten baasjes steeds de hondenpoep opkuisen. De gemeente plaatste een vuilnisbak en een dispenser voor hondenpoepzakjes. Een bord vermeldt alle spelregels waaraan baasjes en hun honden zich moeten houden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer