Bikers for Virunga: Wielrenners komen toe in Hoeilaart
Baert Marc Bikers for Virunga: Wielrenners komen toe in Hoeilaart

Wielerlegendes rijden voor Congolees wildpark

In Hoeilaart hebben zondagmorgen 168 fietsers gereden ten voordele van het Wildpark Virunga. De ‘Bikers for Virunga’ kregen het gezelschap van wielergrootheid Paolo Bettini.

De deelnemers kregen drie tochten als mogelijkheid. De gold-tocht nam de rijders mee over een deel van het parcours van het Wereldkampioenschap wielrennen van 2021. “Een fantastische dag met niets dan lachende gezichten, zeker met het mooie weer”, zegt FIlip Lauwers van organisator FIlip Sport. “We reden onder begeleiding en dat is voor iedereen toch altijd een aparte ervaring.”

Wout Van Aert

Naast Bettini tekenden ook Rudy Pevenage, Fons De Wolf, Jean-Marie Wampers en Wout Van Aert present. “Zij hebben dat allemaal fantastisch gedaan”, zegt Lauwers. “Ze hebben zich door de groepen laten zakken zodat ze met iedereen konden fietsen en een babbeltje slaan.”

De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de ‘Virunga Foundation’ die zich inzet voor het behoud en het beschermen van het Virungapark, UNESCO werelderfgoed en habitat van heel wat met uitsterven bedreigde diersoorten, waaronder de bekende berggorilla's. De organisatie mikt erop om 10.000 euro binnen te halen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer