De plek waar vroeger het zebrapad lag.
Foto Baert Marc De plek waar vroeger het zebrapad lag.

Zebrapad aan Felix Sohie keert niet terug

Ondanks dat heel wat Hoeilanders er al naar gevraagd hebben, komt er geen zebrapad op het Gemeenteplein ter hoogte van het gemeenschapscentrum Felix Sohie. Gezien het vernieuwde Gemeenteplein zone 30 werd, is zo'n zebrapad volgens de gemeente niet nodig.

Vóór de heraanleg van het Gemeenteplein in het centrum lag er wel een zebrapad tussen het gemeenschapscentrum en de kerk. Nu het plein in een nieuw jasje gestoken werd en ook de straat er rond vernieuwd werd, ligt er echter geen zebrapad meer. Omdat het Felix Sohiecentrum regelmatig door Hoeilanders, waaronder ook heel wat schoolgaande kinderen, bezocht wordt, verwachtten de inwoners dat het zebrapad alsnog zou terugkeren, maar dat blijkt nu niet het geval.


"Na de heraanleg van het Gemeenteplein hebben we ervoor gekozen om een zone 30 rond het plein in te voeren", zegt schepen van Openbare Werken Marc Vanderlinden (Open Vld). "In een zone 30 is een zebrapad niet aangewezen. In theorie mogen voetgangers overal oversteken. Automobilisten moeten zich dan weer aan de snelheidsregels houden. Ik hoor van verschillende inwoners dat dat niet gebeurt, maar we hebben er als gemeente alles aan gedaan om de inrichting zo te maken dat er traag gereden moet worden. Daarom blijven we erbij dat een zebrapad niet nodig is."


(RDK)

Lees meer